Sportpedicure Medisch Pedicure Sport


sportpedicure-final-01

 

 

 

 

 

 

 

Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport

De Sportpedicure – medisch pedicure sport is met ingang van juli 2016 een nieuwe discipline in de sportzorg. Sportpedicures zijn deskundigen bij uitstek op het terrein van voetverzorging van zowel (semi-) professionele atleten als recreatieve sporters, die de consequenties voor de voet van de sportbelasting begrijpen en kunnen begeleiden.
Zij hebben zich als medisch pedicure (MBO4) extra geschoold met de opleiding Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport en zijn als zodanig hoger opgeleid dan alle andere pedicures in Nederland.
De sportpedicure – medisch pedicure sport heeft in vergelijking met een “gewone ”pedicure en/of medisch pedicure, aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid– en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten.
Daarom kan ze u goed adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoen, het uitvoeren van bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen ter preventie van blessures, het aanleggen van preventieve tapes (kinesiotape, dynamic tape en sporttape), het plaatsen van viltpaddings, het adviseren in het gebruik van braces, sportinlays en braces.
Van belang is dat de kennisaspecten allen gaan over preventie van sportblessures! Ook is samenwerking met relevante partijen in de sportzorgketen, zoals de sportpodotherapeut, de sportfysiotherapeut en de sportarts van belang.

Waarborgen kwaliteit
In Nederland wordt de kwaliteit van de Sportpedicure bewaakt door het SCAS (= Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg). Sportpedicures die een SCAS geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd, kunnen zich in het SCAS register laten opnemen.

Over mij
Ik ben gediplomeerd mbo4 medisch pedicure, en daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in oncologische en geriatrische voetzorg. Sinds juli 2016  medisch pedicure sport. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Een andere specialiteit van de medisch pedicure is het reguleren van ingroeiende / ingegroeide nagels. Indien noodzakelijk kan hiervoor een nagelbeugel op de nagel worden geplaatst. Daarnaast kun je bij mij terecht voor een drukwerende orthese, het repareren van kapotte nagels of voor tijdelijke drukontlasting door middel van vilt. Natuurlijk kun je ook met je gezonde voeten bij mij terecht.

Voor meer informatie over dit bericht
www.sportpedicurenet.nl

sportpedicure-afbeelding

 

 

 

 

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

 

Fleur Wagenaar Medisch Sportpedicure

Orduynenstraat 56

5231 NP Den Bosch

06 254 53 231

f.wagenaar@home.nl