Nagelbeugeltechnieken


Wanneer u last heeft van een ingroeiende nagel of een sterk rondgroeiende teennagel dan kunt u bij de medisch pedicure terecht voor een nagelbeugel.

Orthonyxie of een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een ingroeiende nagel recht te maken of tijdelijk de verhoogde druk van de nagel in de nagelwal te verminderen. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct.

De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat met een speciale lijm en groeit mee met de nagel. Na ongeveer 6 weken wordt tijdens de controle bij uw medisch pedicure de beugel eventueel verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Is de nagelbeugel bevestigd met een laagje gel (afhankelijk van het soort beugel) dan hoeft u geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

Er zijn verschillende soorten nagelbeugels beschikbaar, tijdens de behandeling zal ik bekijken welke beugel voor u het meest geschikt is.

Voor meer informatie of advies of wilt u een afspraak maken dan kunt u mij bereiken per e-mail of per telefoon.