Reumatische Voetverzorging


Voor mensen met reumatische aandoeningen is het vaak lastig om zelf de voeten te verzorgen. Ook hebben mensen met reumatische aandoeningen vaak pijnlijke handen. Bij mensen met dit soort klachten is het van belang om zacht te werk te gaan. Iedere stevige handdruk doet bij deze persoon immers al pijn. Die pijn is ook vaak in de voeten aanwezig. Voeten zijn extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en standsveranderingen.

 

Door het verschuiven van het vetpolster onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, kan deze cliënt ook te maken krijgen met nagelafwijkingen zoals:

-Brokkelige nagels

-Eeltvorming onder de nagels

-Schuurpapier nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)

-Verkleuringen van de nagel.

 

De behandeling van mensen met een reumatische aandoening wordt vaak vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende pakket van de zorgverzekering.

 

Neem als u voor het eerst bij een Medisch Pedicure komt, altijd een goedkeuring of verwijsbrief van de huisarts mee. Samen met de factuur kunt u dan een (eventuele) vergoeding aanvragen bij uw ziektekostenverzekeraar. Van deze verwijsbrief wil ik graag een kopie voor de administratie.